Om Filmbib

Filmbib har en unik samling av norske kort- og dokumentarfilmer for barn og voksne. Her finner du animasjonsfilmer, eksperimentelle filmer, humoristiske historier, engasjerende og samfunnsaktuelle dokumentarer og mye mer!

Filmene kjøpes inn gjennom den nasjonale innkjøpsordningen for film. Ordningen administreres av Norsk filminstitutt på oppdrag fra Kulturdepartementet og er opprettet for å bidra til bredde og kvalitet i filmtilbudet. Et uavhengig utvalg vurderer filmene som rettighetshavere til norske filmer søker med. Utvalget består av bibliotekarer og representanter fra filmbransjen som nomineres av Norsk filmforbund, Produsentforeningen, Dramatikerforbundet og Norske Filmregissører.

Besøk Filmbib ofte! Det blir stadig lagt filmer til i tjenesten.

 

Slik logger du inn

I Filmbib ser du norsk kort- og dokumentarfilm gratis. Du logger inn med Nasjonalt lånekort. Mangler du det, kontakter du biblioteket eller bestiller det digitalt hos Nasjonalbiblioteket.

Her kan du også endre fire-sifret pin-kode om du har glemt den. Lånekortnummeret står på ditt nasjonale lånekort. Nummeret begynner med N og deretter ni tall.

Filmbib er også tilgjengelig på mobile enheter. Last gjerne ned Filmbib som app til iOS eller Android.

 

Offentlig fremføring i bibliotek og bruk i undervisning

Bibliotekene har rett til offentlig visning av filmene i biblioteket. Lærere kan bruke filmene i undervisningsøyemed. NFI har i samarbeid med NDLA (Nasjonal digital læringsarena) valgt ut filmer som egner seg spesielt godt til i undervisning i videregående skoler. Lenke og opplegg til disse filmene finner du i kategorien "Lær med film."

 

 

Følg oss på Facebook

Følg Filmbib på Facebook for nyheter og annen informasjon. Her kan du også sende oss meldinger.

 

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev ved å sende en e-post med emne "Nyhetsbrev" til bibliotek@nfi.no eller bruk skjemaet her.

 

Kontakt oss

Ta kontakt med oss om du har spørsmål eller innspill til Filmbib. Vi vil gjerne høre fra deg! Send Norsk filminstitutt en e-post til bibliotek@nfi.no eller ring oss på telefon 22 47 45 00 (sentralbord).

Har du problemer med avspilling eller andre tekniske spørsmål, ta kontakt. 

Nettsiden er utviklet sammen med Pixlo DVNor og de tilbyr support på e-post filmbib@pixlo.com.

Enkelte kommuner, statlige og private nettverk har stengt for strømming. Be IT om å åpne for at det kan strømmes fra nettadressen: https://57c48b8fa589f.streamlock.net:4430