Kamel

| 2019 | A

Barna ønsker seg hest, men får kameler!

Torarin (9) og familien har flyttet til den lille bygda Akkarfjord på Sørøya, lengst nord i Norge. Han og søsteren Svalin (12) ønsker seg hest. Men foreldrene kommer hjem med to mongolske kameler. Dyrene vokser og blir kjempestore. De blir også ganske egenrådige og vanskelige å ha med å gjøre.

Familien innser at de må ha hjelp med kameltreningen. Det er imidlertid dårlig med kameltrenere i Akkarfjord. Det samme gjelder for Sørøya og resten av Norge. Derfor bestemmer de seg for å reise til Mongolia, nesten helt på andre siden av jorda. Håpet er at de skal finne en ekte kameltrener som kan tenke seg å komme lengst nord i Norge for å trene kamelene. De snakker med flere kameltrenere i området. De fleste er skeptiske til å drive med kameler ”nesten ved Nordpolen”, men før de skal dra hjem til Norge får de heldigvis et ”ja” fra en av dem. Torarin og familien er imidlertid ikke helt forberedt på at han også vil benytte mongolske treningsmetoder.

Filmen skildrer et nært forhold mellom barn og dyr og fine relasjoner mellom voksne og barn i ulike kulturer. Den preges av en gjennomgående feelgod-stemning og behandler verdier som empati, dyrevelferd og håndtering av kulturelle ulikheter.

Denne filmen egner seg godt for bruk i undervisning. Du finner læringsressurser knyttet til filmen hos NDLA (Nasjonal digital læringsarena).

Filmen er i Filmbib til 07.12.2025

Med: Torarin Sætereng, Svalin Sætereng, Øystein Sætereng, Oddveig Sætereng, Adilbish Adiyatseren, Mandak Gom
Produksjon: Regissør: Karl Emil Rikardsen
Land: Norge
Språk: Norsk
Undertekster: Norsk
Varighet: 76 minutter